Lyd og lys-dreng betjener kontrolpult

Lyd & Lys – din start på en professionel karriere?

På Lyd & Lys gør vi tingene som de professionelle i branchen. Lunderskov Efterskoles shows er store og kræver, at du – og vi sammen – kan styre knapperne, så det hele bare kører. Du kommer også til at sætte dig ind i del teori med volt, ampere og den slags – så du virkelig ved, hvad du snakker om. Måske bliver linjen din start på en professionel karriere – eller også vælger du den fordi Lyd & Lys bare er super fedt!

Jakob og Mads med tekst: Jakob og Mads viser rundt på skolen

LYD&LYS ER

VI SIGER

TJEK

KIG IND HOS

MEET THE

FOKUS PÅ

TEATER ØVER

I ØVELOKALE OG

Gruppe af lyd og lys elever med hjelme

Vi er et team

På Lunderskov Efterskole er Lyd & Lys et samlet team. Vi skal kende hinanden og kunne vores kram. For når de store shows løber af stablen, går tingene stærkt. Så skal vi kende – og kunne stole på – hinanden, så vi er sikre på, at tingene klapper som de skal.

Alt kan optimeres

Der findes simpelthen ikke det stykke teknik eller den proces, som ikke kan bruges eller gøres bedre. Det går vi meget op i på linjen – og det hjælper vi hele tiden hinanden med at huske på, så vi sammen udvikler os til det sejeste hold ever.

Lyd og lys elever med røgmaskiner
Lyd og lys elever ved kontrolpult

Vi er rygrad i forestillingerne!

Ingen fed forestilling uden fedt lyd og lys. Det kan godt være, performerne, musikerne og danserne er gode (og det er de på Lunderskov Efterskole!). Men det er i virkeligheden os, der styrer showet – det synes vi i hvert fald selv!

Det er rigtig, rigtig vigtigt, at det hele kører, som det skal. Derfor øver vi os rigtig meget – så røgen, lyset og lyden bare er, som det skal være. Nogle gange skal vi opleves, fordi vores effekter er fede – andre gange nyder vi bare, at publikum slet ikke lægger mærke til os – fordi det hele spiller.

Henrik Grønkjær

Henrik har mange års erfaring med sceneteknik og særlig god til lyd. Han kan høre ting, som de færreste af os lægger mærke til og kan skabe et lyddesign til en forestilling, der bare rykker.

Og så er Henrik rigtig god til at få fællesskabet på Lyd&Lys til at spille.

Fin Hyldgaard Jensen

Finn Hyldgaard Jensen

Var der nogen, der sagde Store Nørd? Finn ved ting om elektronik, filformater og protokoller som du slet ikke vidste, at man kunne vide.

Finn er uddannet ingeniør, og på de grå hår kan man se al hans erfaring.

Finn har ansvaret for lyset til vores forestillinger.

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen

Sig du kan li' os

Følg hverdagen og det, vi er optagede af…