Dreng spiller på elektrisk guitar

Musik på lunderskov efterskole

På Lunderskov Efterskole i Jylland er musik meget mere end et linjefag. Det er en kreativ verden fuld af muligheder. 

På musiklinjen får du en grundlæggende træning i rytme og sammenspil, sangtræning, musikteori, kor og performance på scenen. Musik skal ud over scenekanten, og det skal du også. Vi er ambitiøse omkring musikken, og du bliver udfordret til at udvikle dig musikalsk. 

Her er plads til både nybegyndere og mere øvede musikere, og vi sørger for, at du bliver en dygtigere musiker – på alle områder. Vi har udstyret, musiklokalerne, studiet, ambitionerne og den store scene. Vi mangler bare dit talent og din vilje. 

sammenspil og performance

Du lærer at spille sammen med andre og blive en del af et musikalsk fællesskab. Det handler om at lytte, forstå rytme og tempo og få dit instrument til at blende sammen med de andre.

Instrumentlære

Måske har du spillet guitar i et par år, men har du siddet bag et trommesæt? Hos os har du mulighed for at lære at spille andre instrumenter. Det gør dig til en bedre og mere helstøbt musiker.

hørelære og teori

Du får den grundlæggende teori og musikforståelse på plads, som du kan bruge videre i gymnasiet. Vi arbejder med skalaer, noder og alt derimellem.

Spil musik med andre

Spil i band og indspil din musik

Èn ting er at modtage undervisning – en anden er at opdage og spille nyt musik med dine kammerater i fritiden.

På Lunderskov Efterskole foregår en del af vores musikuddannelse også i fritiden. Her er der altid mulighed for at hænge ud i musiklokalerne og lave egne bands. Du vil hurtigt opleve, at der åbner sig en ny musikalsk verden og et fællesskab – og der er altid nogen at spille med. Tag øvelokale-energien med på scenen og spil koncerter for resten af skolen i vores teatersal med profesionel lyd og lys.

Og hvis I har lyst, kan I indspille jeres helt egen musik i vores musikstudie med jer bag knapperne.

 

det siger eleverne på musik om linjefaget

På musiklinjen lærer du at spille på flere forskellige instrumenter, så uanset om du er øvet eller helt ny, så får du masser af læring og udfordringer.

Det fedeste er muligheden for at udvikle os i timerne, men også i fritiden. Vi kan altid være i musiklokalerne. Den største oplevelse var klart at spille og synge til musicalen, fordi vi arbejdede sammen med de andre linjefag

Freja, 16 år, musik

Vi spiller meget forskellig musik, så jeg har fået udfordret mig selv indenfor forskellige genre. Jeg har været med til at lave mit eget band på skolen, og det har været mega fedt at kunne det og optræde sammen foran resten af skolen

Laurits, 17 år, musik

spil koncerter og vær med i musical

Her på skolen skal din musik og dit talent ud i verden. 

Du får træning i performance og sceneoptræden, og når du er klar, spiller du koncerter sammen med resten af linjefaget. Musikholdet er også nøglepersoner, når vi laver vores store musical på tværs af skolens linjefag. Vi har store ambitioner med vores scenekunst og musical – og her skal musikken bare spille. 

Vi arrangerer flere gange om året caféaftner, hvor du kan optræde – og opleve de andre. Oveni det har du muligheden for at være med til at spille, når vi holder samlinger og arrangementer. Med andre ord: Her er altid mulighed for at blive en bedre musiker og performer.

Drenge optræder til musical på efterskolen
Spil og bliv bedre

Mulighed for soloundervisning

Du har måske ambitioner om at blive endnu bedre på dit instrument eller med din stemme. På Lunderskov Efterskole har vi et stærkt netværk af dygtige musikere, der  varetager soloundervisning på skolen. Her er fokus på at:

  • Udvikle dit musikalske niveau ud fra dine forudsætninger
  • Få en bedre teknik, så du bliver dygtigere på dit instrument
  • Kunne gå i dybden med læring og forståelse af musikken

Vi tilbyder også, at du kan blive en del af skolens lillekor og på den måde udvikle dig. Her er masser plads til at blive dygtigere, hvis man selv ønsker det. Men der er en stemmeprøve, inden du kan blive optaget. 

Ditte Musik

Ditte Fonder Nielsen

Ditte er kandidat fra Musikvidenskab i Aarhus og spiller marimba. Desuden spiller Ditte klaver og synger, og så nørder hun lidt med andre instrumenter i sin fritid. Hun spiller i et kendt Disney-band og ved derfor, hvad det kræver at stå på scenen foran tusinde af mennesker. 

Ditte er struktureret og stiller krav til musikholdet – især sangerne. Det er ikke nok at synge godt, hvis man ikke også performer på scenen. Heldigvis er hun enormt dygtig og har stor tålmodighed, så man kan føle sig tryg og trække på hendes erfaringer. 

Sigurd Musik

Sigurd Kehlet

Sigurd er kandidat fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg med guitar som hovedfag. Han er en talentfuld guitarist, der har medvirket i og er en del af musikalske projekter indenfor alle genrer – alt fra Michael Jackson til tungere rock- og metalmusik. Senest har han været på Europa-turné med bandet MØL.

Sigurd er en velbegavet og ekstremt teknisk dygtig musiker, som man kan lære mange ting fra. Han elsker at snakke om musik og lære fra sig, så tiden flyver afsted, når du er i musiklokalet med Sigurd. 

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen