DANSELINJEN

Man kan altid høre musik fra dansesalen. Danselinjens elever står foran spejlene og øver eller de er i gang med at lave koreografi. Dans indgår altid i de store forestillinger på Lunderskov Efterskole. Det kan være showdance med masser af power eller mere ekspressiv dans, der udtrykker følelser og sætter en bestemt stemning.

Men danselinjen optræder også for sig selv og tager på tur for at se, hvad der rører sig på dansescenerne i Danmark. Dans kræver, som du sikkert ved, en god fysik, og derfor er fysisk træning også en del af undervisningen.

Jakob og Mads med tekst: Jakob og Mads viser rundt på skolen

KIG IND HOS

I

DANS

VI SIGER

I

HEJ

MØD

I

FORSTANDEREN

TJEK

I

KØKKENET

MEET THE

I

DESIGNERS

FOKUS PÅ

I

FILM

LYD&LYS ER

I

SEJT

TEATER ØVER

I

SIG

I ØVELOKALE OG

I

LYDSTUDIET

Vi er dansere, og vi er et hold

Vores dansere har en stærk holdfølelse, og de er meget stolte af det, de laver. Der er nemlig et helt særligt bånd på danslinjen.

Ambitionerne er høje, men du behøver ikke kunne det hele, når du starter. Vi skaber et miljø, hvor I gør hinanden bedre gennem samarbejde og respekt for hinanden – og hård træning. Der er intet, der slår et taktfast og energisk dansehold, der i fællesskab indtager en scene.

Bliv en del af en stærk gruppe, der kommer ud over scenen med power og selvtillid – og samtidigt er der for hinanden i kulissen.

Dans til musical på Lunderskov Efterskole
Piger øver sig i dansesalen

Teknik og træning

Dit niveau som danser afhænger af din teknik og din fysiske form. Så enkelt er det. Vi arbejder med grundteknikker og kendte genrer, men vi udfordrer også genrerne og kombinerer dem.

Vi bliver ved og ved – indtil hver detalje sidder i skabet. Vi lover én ting: Vi giver ikke op, før du er i mål.

Kroppen skal være stærk og i balance, når du danser. Og hvis du ikke er det i forvejen, skal vi nok sørge for, at du udvikler dig og bliver det. Vi træner grundigt – og hårdt – på danselinjen. De fleste opdager faktisk muskler, de ikke anede, de havde.

 

 Udtryk & Følelser

Dans er meget mere end bare at kunne bevæge sig til musik. Den dygtige danser formår at fortælle en historie og udtrykke følelser gennem sin dans. 

Som vores danselærer Heidi plejer at sige: 

“En danser kan redde sit hår og snøre sine sko i én sammenhængende smuk bevægelse. Og man kan se på bevægelsen om hun er glad eller ked af det.”

Det vil hun lære dig!

På danseholdet er der både piger og drenge
Danselærer Hedii

Heidi Juhl Paaske

Heidi er en meget erfaren danser med utallige opsætninger bag sig både som optrædende og som koreograf. Hun er kreativ og mestrer mange forskellige stilarter indenfor danseverdenen – og på den måde udfordrer hun og rykker hele tiden vores dansere på danselinjen. Og så har hun en helt speciel evne til at skabe en fantastisk holdfølelse omkring dansen.

Heidi har en meget enkel målsætning for vores danselinje: Den skal være Danmarks bedste!

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen