Elev på filmskuespil bliver pudret før optagelse

Filmskuespil som Linjefag

– Velkommen på lærredet

På linjefaget Filmskuespil får du virkelig prøvet dig selv af som skuespiller. Godt nok er der ikke noget publikum, men kameraet kommer helt tæt på, og du skal kunne gå fra pause til fuld intensitet på få sekunder.

Vi arbejder naturligvis tæt sammen med linjefaget Filmproduktion, der tager sig af alt det tekniske. 

På Filmskuespil lærer du håndværket som skuespiller, men også hvordan man gør på en rigtig filmoptagelse.

Klar til optagelse – værsgo!

se et par flotte skuespilspræstationer

Sammen med vores filmproduktionslinje laver filmskuespillerne kortfilm og arbejder med flere forskellige slags filmprojekter på Lunderskov Efterskole. Selvom du er helt ny indenfor for feltet, så vil du hurtig oplevele, at du sammen med dine kammerater rykker dig i dit skuespil. 

I videoslideren kan du se et par udvalgte kortfilm fra Lunderskov Efterskole og opleve, hvor stærke skuespilspræstationer vores elever kan levere. Det kan blive dig på det store filmlærred.

Der er masser af kortfilm at gå i krig med på vores YouTube-kanal.

Filmskuespiller sminkes med ar på kinden

Intenst samarbejde med alle skuespillere

Eleverne på Filmskuespil lærer hinanden rigtig godt at kende. Film handler primært om følelser, og for at få publikum til at tro på din karakter, må du give alt hvad du har i dig. Det gør man kun i et trygt fællesskab, hvor man har respekt for hinanden – det har vi på Filmskuespil.

I øver på og med hinanden, og du vil opleve at få rykket dine grænser, når du står overfor en kammerat og skal spille vred eller kærlig. Men vi øver os igen og igen, og der er altid plads til fejl og udfordringer – det er sådan, at vi bliver bedre til at spille skuespil. 

 

Det er din karakter

Som skuespiller vil du fra projekt til projekt være tilknyttet en gruppe elever fra skolens Filmproduktionslinje. Sammen udvikler I filmen fra idé til færdigt produkt, men mens filmeleverne forbereder den tekniske og praktiske del af optagelserne vil du sammen med din filmskuespillærer og filmens instruktør udvikle din karakter og dine replikker.

Den ene dag spiller du den ene karakter, og den næste dag kan det være noget helt andet. Du lærer at spille forskellige karakterer og på den måde udvider du dit skuespilsrepertoire. Det gør dig til en bedre og mere alsidig skuespiller – og det vil gavne dig. Og måske rækker dit talent til at vinde en Dolly Awards?

 

Filmskuespillere bliver briefet før optagelse

hvad siger eleverne på filmskuespil om deres linjefag?

På filmskuespil bliver du en del af et større maskineri. Du skal bruge dig selv og kunne samarbejde med andre, når du er på et filmset, og filmene skal i kassen.

Jeg har spillet skuespil før og lavet reklamefilm, så jeg valgte Lunderskov Efterskole for at udvikle mig som skuespiller. Linjefaget er fedt, fordi man lærer meget, selvom man har spillet skuespil før, men også hvis du er helt ny. Der er forskellige niveauer og mulighed for at blive dygtigere. 

Filip, 16 år, filmskuespil

Jeg synes, at det er fedt, at vi arbejder så meget med os selv. Man dykker ned i sig selv og lærer hurtigt arbejdet med følelser – men så også, at forstå følelser på en anden måde. Jeg føler, at jeg har lært bedre at arbejde med mig selv, så jeg ikke er for overdramatisk i mit skuespil. På den måde er jeg blevet klogere.

Ronja, 16 år, filmskuespil

To skuespillere under natoptagelse til gangsterfilm

Voksne på settet

Som filmskuespiller vil du komme til at spille sammen med voksne skuespillere på settet.

Selv den dygtigste unge skuespiller har svært ved at spille en voksenrolle, og da alle film jo ikke handler om unge, bruger vi ind imellem både voksne og mindre børn til at spille med i vores film.

Vi har et stort netværk af filmfolk og skuespillere, som er parate til at medvirke i vores film. Det er dygtige folk, som du kan lære meget af.

nanna baggestrøm bech

På filmskuespilslinjen på Lunderskov Efterskole vil du komme til at blive undervist af Nanna. Nanna har erfaring indenfor mange dele af skuespilsfaget, og hun ved derfor, hvad det kræver at indtage en rolle, formidle følelser og skabe din egen karakter. Her møder du en lærer, der gerne vil have det bedste frem i lige netop dig og dit skuespil.

Uanset om du har lidt erfaring eller er helt ny indenfor skuespilsverdenen, så du kan være sikker, at du kan lære noget nyt af Nanna. 

 

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen