Elev på filmskuespil bliver pudret før optagelse

Filmskuespil som Linjefag

– Velkommen på lærredet

På linjefaget Filmskuespil får du virkelig prøvet dig selv af som skuespiller. Godt nok er der ikke noget publikum, men kameraet kommer helt tæt på, og du skal kunne gå fra pause til fuld intensitet på få sekunder.

Vi arbejder naturligvis tæt sammen med linjefaget Filmproduktion, der tager sig af alt det tekniske.

På Filmskuespil lærer du håndværket som skuespiller, men også hvordan man gør på en rigtig filmoptagelse.

Klar til optagelse – værsgo!

Jakob og Mads med tekst: Jakob og Mads viser rundt på skolen

FOKUS PÅ

VI SIGER

TJEK

KIG IND HOS

MEET THE

LYD&LYS ER

TEATER ØVER

I ØVELOKALE OG

Filmskuespiller sminkes med ar på kinden

Intenst samarbejde

Eleverne på Filmskuespil lærer hinanden rigtig godt at kende. Film handler primært om følelser, og for at få publikum til at tro på din karakter, må du give alt hvad du har i dig. Det gør man kun i et trygt fællesskab, hvor man har respekt for hinanden – det har vi på Filmskuespil.

Det er din karakter

Som skuespiller vil du fra projekt til projekt være tilknyttet en gruppe elever fra skolens Filmproduktionslinje. Sammen udvikler I filmen fra idé til færdigt produkt, men mens filmeleverne forbereder den tekniske og praktiske del af optagelserne vil du sammen med din Filmskuespillærer og filmens instruktør udvikle din karakter, dine replikker og arrangementet (placering på set og bevægelser).

Filmskuespillere bliver briefet før optagelse
To skuespillere under natoptagelse til gangsterfilm

Voksne på settet

Som filmskuespiller vil du komme til at spille sammen med voksne skuespillere på settet.

Selv den dygtigste unge skuespiller har svært ved at spille en voksenrolle, og da alle film jo ikke handler om unge, bruger vi ind imellem både voksne og mindre børn til at spille med i vores film.

Vi har et stort netværk af filmfolk og skuespillere som er parate til at medvirke i vores film.  Det er dygtige folk, som du kan lære meget af.

Michael Brandt

Michael er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og har lavet mange små og store produktioner.

Michael Brandt

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen

Sig du kan li' os

Følg hverdagen og det, vi er optagede af…