Film-kameramand på optagelse om natten

på filmlinjen er vi ambitiøse

Filmlinjen på Lunderskov Efterskole er på få år blevet én af Danmarks største og mest ambitiøse filmuddannelser for efterskoleelever. Her kan du lære alt om, hvordan du går fra en løs idé til at lave en film – og måske endda en film, der kan vinde priser.

Som én af de få efterskoler laver vi film i fuld skala på fremmed location med lys, lyd, kostumer og scenografi i al slags vejr og på alle tider af døgnet. Hvis der brug for at lave optagelser indefor eller øve sig, så har vi vores helt eget filmstudie med masser af lys og kulisser. Du vil elske det!

På filmlinjen er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser – og fantasien kan skabe fantastiske film.

kom med på et filmset

Vi laver rigtig, rigtig mange film på et skoleår. Det betyder også, at meget af skoletiden bliver brugt på et filmset, hvor skuespillerne og filmholdet samarbejder om at få scenerne i kassen.

Her kan du komme med på et filmset og møde fotograf, statist, instruktører og skuespillere, mens de skyder en scene til en film til en større scifi-serie, som eleverne selv har lavet.

Film på Lunderskov Efterskole

På et filmhold er forskellighed en styrke

Vores filmelever er meget forskellige. Nogle er geniale fotografer, andre er gode til at skrive manuskripter, og nogle elsker at sidde i timevis og klippe film. Den forskellighed er helt nødvendig for at lave gode film hos os, fordi vi har store ambitioner med vores produktioner. Du vil hurtigt lære en masse af at arbejde sammen med andre og løse de udfordringer, som der opstår på et filmset.

Du kan være teknisk nørd, kreativ instruktør, begavet fotograf eller god til det sociale – vi har brug for alle!

Vil du i stedet være foran kameraet? Så skulle du overveje vores linje filmskuespil

DET SIGER ELEVERNE PÅ FILMPRODUKTION OM LINJEFAGET

Eleverne på filmproduktion brænder for at lave film, men du behøver ikke at være erfaren for at gå filmlinjen.

Jeg gik på en anden efterskole og lavede film, men jeg ville gerne tage et år mere. Jeg havde været til Dolly Awards, og så var jeg sikker på, at jeg skulle gå på Lunderskov Efterskole. I mine øjne er det én af de bedste filmefterskoler, så det skulle jeg bare.

Ludvig, 16 år, filmproduktion

Der er stor frihed til at lave de film, man gerne vil. Indimellem er der benspænd, så vi bliver udfordret og bliver bedre, men vores frihed som filmskabere er det bedste ved linjefaget. Jeg havde ikke rigtig lavet film før, men det har været fedt

Aya, 17 år, filmproduktion

Film på Lunderskov Efterskole

Grundkursus og speciale

På filmlinjen får du en grundig indføring i kunsten at lave film de første måneder. Herefter har du mulighed for at specialisere dig indenfor de forskellige grene. Nogle af vores elever er meget fokuserede på at blive god til en bestemt ting og andre er optagede af at få et bredt kendskab. Valget er dit – bare filmen bliver god.

På Filmproduktion skaber vi flotte og spændende film. Vi laver ikke journalistik og ikke dokumentarer – vi laver spændende fortællinger. Vi har en masse godt grej, et filmstudie, et klipperum og lydstudie og dygtige lærere på filmlinjen.

Her bliver du bedre til at lave film og fortællinger. Og så er det op til dig, hvor meget tid du vil bruge på det.

 

her kan du se et par film fra filmlinjen på lunderskov efterskole

vi har grejet – du har lysten

En god og velfortalt historie er rygraden i en vellykket film. Men vi ved også, at det betyder noget, hvilket grej vi har hænderne. På Lunderskov Efterskole har vi alt grejet til at lave film: Lydoptagere, mange forskellige lamper og lyskilder og selvfølgelig en stor bunke objektiver og kameraer: 

Vi har flere Blackmagic-kameraer, Sony FS5’ere og forskellige Canon-kameraer. Vi har ganske enkelt alt udstyr, så du kan lave flotte film fra dag ét. Og nå ja, så har vi som sagt også et filmstudie, lydstudie og klipperum. 

Hvis du har lysten, så har vi udstyret!

Thomas Stapel Melander

Niels Bundgaard

Niels er Filmlinjens grejmand. Niels ved ufatteligt meget om kameraer, linser, lydoptagere, lamper og alt muligt andet filmgrej. Han har godt styr på vores filmstudie og ved en masse om, hvordan man laver den helt rette lyssætning til den rette stemning. Han er en rigtig filmnørd.

 

Emma

Sally dalsgaard svenstrup

Sally er én af vores dygtige lærere, der er uddannet fra Multiplatform Storytelling and Production i Aarhus. Hun har et stort ambitionsniveau og sætter barren højt for vores produktioner. 

 

Emma

maria svendsen

Maria er uddannet cand. mag. i blandt andet medievidenskab fra Aalborg Universitet. Hun er god til struktur og planlægning og har stor indsigt i medier i bred forstand. Derudover er hun bare et ultra dejligt væsen, som gør undervisningen skøn at være i. 

 

 

Sofie

martin sørensen

Martin er en mand med overblikket. Ikke kun fordi han er høj, men også fordi han altid står klar til at hjælpe på filmproduktion. Martin står til rådighed i stort hele filmprocessen, og han sørger for, at eleverne kommer godt i mål. 

Anne-Sofie Karmark Pedersen

Anne-Sofie Karmark pedersen

Anne-Sofie kommer er uddannet fra Multiplatform Storytelling and Production i Aarhus, hvor hun arbejdet en masse med filmproduktion. Hun ved en masse om, hvilke greb der skal til for at lave en god film. Alt fra klippetempo til manus. Hun er dygtig til planlægning, organisering og så brænder hun for, at eleverne bliver dygtigere til storytelling.

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen