Film-kameramand på optagelse om natten

Vi er ambitiøse

Filmlinjen på Lunderskov Efterskole er på få år blevet én af Danmarks største og mest ambitiøse filmuddannelser for efterskoleelever. Vi afholder for eksempel hvert år Filmfestivalen for efterskoler – Dolly Awards – som vi har været så ubeskedne at vinde 2 år i træk.  Som én af de få efterskoler laver vi film i fuld skala på fremmed location med lys, lyd, kostumer og scenografi i al slags vejr og på alle tider af døgnet. Du vil elske det!

Jakob og Mads med tekst: Jakob og Mads viser rundt på skolen

FOKUS PÅ

VI SIGER

TJEK

KIG IND HOS

MEET THE

LYD&LYS ER

TEATER ØVER

I ØVELOKALE OG

Elever på filmoptagelse om natten

Forkellighed er en styrke

Vores filmelever er meget forskellige. Nogle er geniale fotografer, andre er gode til at skrive manuskripter og nogle elsker at sidde i timevis og klippe filmen sammen. Den forskellighed er helt nødvendig for at lave gode film, for filmproduktion hos os er lidt mere kompliceret end bare at tænde sin mobiltelefon. Vi er særligt glade for de elever, der kan holde humøret oppe hos andre, når tingene driller, og det er koldt og mørkt. Du kan være teknisk nørd, kreativ instruktør, begavet fotograf  eller god til det sociale – vi har brug for alle!

Vi er bag kameraet

Vil du være foran kameraet skal du i stedet vælge Filmskuespil som linjefag. På Filmproduktion skaber vi flotte og spændende film. Vi laver ikke journalistik og ikke dokumentarer – vi laver spændende fortællinger som er god underholdning. Vi har en masse godt grej og filmlokalet er lækkert indrettet, for vi ved, du kommer til at bruge rigtig, rigtig mange timer derinde. Vi har 4 dygtige lærere på filmlinjen, og ikke mindst har vi en stor flok unge, der er meget ambitiøse omkring deres filmprojekter.

Elev holder klaptræ på filmproduktion
Filmhold optager scene med fange og politi

Grundkursus og speciale

På filmlinjen får du en grundig indføring i kunsten at lave film de første måneder. Herefter har du mulighed for at specialisere dig indenfor de forskellige grene. Nogle af vores elever er meget fokuserede på at blive god til en bestemt ting og andre er optagede af at få et bredt kendskab. Valget er dit – bare filmen bliver god.

Morten Kienitz

Morten Kienitz

Morten er leder af Filmproduktionslinjen og han er også leder af Efterskolernes Filmfestival Dolly Awards. Morten har en baggrund som teatermand og så er han faktisk uddannet stuntmand.

Anders Bock

Anders Bock

Anders er kendt i hele Syd- og Sønderjylland for sin friske stemme i Radio Globus, men han er også uddannet lærer og en haj til filmklipning og lydproduktion. Og så er Anders god til at organisere og få folk til at arbejde sammen – noget man i den grad har brug for i en filmproduktion.

Thomas Stapel Melander

Thomas Stapel Melander

Thomas er en dygtig fotograf, der for nogle år siden også har kastet sig over de levende billeder. Thomas har en baggrund som sceneteknikker og ved alt, hvad der er værd at vide (og noget, der ikke er værd at vide) om lyssætning på film.

Jakob Hjuler Christensen

Jakob Hjuler Christensen

Jakob er uddannet teatertekniker fra det kongelige teater og ved alt om lyd og lys, men især om hvordan man hænger ting op og får skuespillere til at flyve, uden at de kommer til skade. Og så er det Jakob, der holder styr på – at eleverne holder styr på vores grej.

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen

Sig du kan li' os

Følg hverdagen og det, vi er optagede af…