Film-kameramand på optagelse om natten

på filmlinjen er vi ambitiøse

Filmlinjen på Lunderskov Efterskole er på få år blevet én af Danmarks største og mest ambitiøse filmuddannelser for efterskoleelever. Her kan du lære alt om, hvordan du går fra en løs idé til at lave en film – og måske endda en film, der kan vinde priser.

Som én af de få efterskoler laver vi film i fuld skala på fremmed location med lys, lyd, kostumer og scenografi i al slags vejr og på alle tider af døgnet. Hvis der brug for at lave optagelser indefor eller øve sig, så har vi vores helt eget filmstudie med masser af lys og kulisser. Du vil elske det!

På filmlinjen er det virkelig kun fantasien, der sætter grænser – og fantasien kan skabe fantastiske film.

Vi redigerer film i vores klipperum

På et filmhold er forskellighed en styrke

Vores filmelever er meget forskellige. Nogle er geniale fotografer, andre er gode til at skrive manuskripter, og nogle elsker at sidde i timevis og klippe film. Den forskellighed er helt nødvendig for at lave gode film hos os, fordi vi har store ambitioner med vores produktioner. Du vil hurtigt lære en masse af at arbejde sammen med andre og løse de udfordringer, som der opstår på et filmset.

Du kan være teknisk nørd, kreativ instruktør, begavet fotograf  eller god til det sociale – vi har brug for alle!

DET SIGER ELEVERNE PÅ FILMPRODUKTION OM LINJEFAGET

Eleverne på filmproduktion brænder for at lave film, men du behøver ikke at være erfaren for at gå filmlinjen.

Jeg gik på en anden efterskole og lavede film, men jeg ville gerne tage et år mere. Jeg havde været til Dolly Awards, og så var jeg sikker på, at jeg skulle gå på Lunderskov Efterskole. I mine øjne er det én af de bedste filmefterskoler, så det skulle jeg bare.

Ludvig, 16 år, filmproduktion

Der er stor frihed til at lave de film, man gerne vil. Indimellem er der benspænd, så vi bliver udfordret og bliver bedre, men vores frihed som filmskabere er det bedste ved linjefaget. Jeg havde ikke rigtig lavet film før, men det har været fedt

Aya, 17 år, filmproduktion

Vi er bag kameraet

Vil du være foran kameraet skal du i stedet vælge Filmskuespil som linjefag. På Filmproduktion skaber vi flotte og spændende film. Vi laver ikke journalistik og ikke dokumentarer – vi laver spændende fortællinger som er god underholdning. Vi har en masse godt grej og filmlokalet er lækkert indrettet, for vi ved, du kommer til at bruge rigtig, rigtig mange timer derinde. Vi har 4 dygtige lærere på filmlinjen, og ikke mindst har vi en stor flok unge, der er meget ambitiøse omkring deres filmprojekter.

Elev holder klaptræ på filmproduktion
Filmhold optager scene med fange og politi

Grundkursus og speciale

På filmlinjen får du en grundig indføring i kunsten at lave film de første måneder. Herefter har du mulighed for at specialisere dig indenfor de forskellige grene. Nogle af vores elever er meget fokuserede på at blive god til en bestemt ting og andre er optagede af at få et bredt kendskab. Valget er dit – bare filmen bliver god.

Thomas Stapel Melander

Anders Bock

Anders er uddannet lærer og en haj til filmklipning og lydproduktion. Og så er Anders god til at organisere og få folk til at arbejde sammen – noget man i den grad har brug for i en filmproduktion.

Anne-Sofie Karmark Pedersen

Anne Sofie Karmak

Anne Sofie kommer fra Transmedia i Århus og har en meget bred viden om film- og videoproduktion.

Thomas Stapel Melander

Niels Bundgaard

Niels er Filmlinjens grejmand. Niels ved ufatteligt meget om kameraer, linser, lydoptagere, lamper og alt muligt andet filmgrej.

 

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen