To drenge arbejder med sceneteknik i blåt lys og røg

Du har linjefag 3 gange om ugen

Timer og niveau på linjefag

Vi giver dig alle de timer på linjefag, Xfag og valgfag, du har tid til

Korpiger i sorte kjoler og med orange hårband

Din hverdag bliver fyldt med musik, sang, dans – eller hvad du nu vælger

Så mange timer får du

Alle elever har linjefag 3 gange om ugen – i alt 6 klokketimer. Dertil kommer 24 hele og halve dage i forbindelse med forestillinger og produktioner

Valgfag for 9. klasse

Elever i 9. klasse får desuden 2 koncentrerede perioder med valgfag. Det er 2 gange 12 lektioner, hvor du kan ‘snuse’ til et nyt fag. Perioderne kommer til at ligge lige efter efterårsferien og i tiden mellem skriftlige og mundtlige prøver i maj måned.

Xfag for 10. klasse

Elever i 10. klasse får nærmest 2 linjefag. For udover deres rigtige linjefag, får de 3 lektioner om ugen – hele året – i de nye Xfag. Xfag er en blanding af linjefag, valgfag og forestillinger. Xfag giver dig fleksibilitet; måske vil du bruge dine timer i Xfag til at blive endnu bedre til dit linjefag eller måske vil du bruge timerne til at dyrke en anden interesse. Valget er dit.

Sådan er niveauet

Niveauet er altid så højt som det overhovedet kan blive. Når det er sagt, så kræver det ingen særlige forkundskaber at komme på et linjefag – efterskolen er og skal være åben for alle (sådan står der faktisk i loven). Men i nogle fag er det bare en stor fordel at kunne noget i forvejen. Har du fx aldrig spillet et instrument før, så er det lidt op ad bakke at hoppe med på sammenspil, og er din kondi helt til rotterne, ja så bliver det jo ikke til meget dans. Gør dig selv den tjeneste, at forberede dig lidt på det linjefag, du har valgt. Drømmer du om at spille teater, ja så på med parykken og giv den gas foran spejlet. Og overvej om du virkelig vil.

6 dansepiger på knæ i orange lys

Niveauet er altid så højt som det kan blive

2 barokspøgelser sidder i en brønd og keder sig

Du kommer ikke til at kede dig på linjefag

Det kan du forvente

Du vil møde lærere som er topmotiverede for at få det bedste frem i dig. Det kommer helt af sig selv, at vi synes hver ny forestilling og hver ny film skal være lidt bedre end den forrige. Vi presser og støtter og motiverer dig til at nå nye højder, for det er det, du kommer for: At blive den bedste udgave af dig selv. På Lunderskov Efterskole kan vi godt skelne mellem at være performer og at være menneske. På scenen er vi ikke bange for at sige højt, hvem der er bedst, og hvem der skal have hovedrolle eller solo – for sådan er det jo – nogle er bedre end andre og man skal udfordres, der hvor man er nået til. Hos os gør vi det omvendt i forhold til TV. Hos os skal du først blive dygtig, derefter kendt. Det er Cool Performance. Men som menneske er alle lige meget værd. Vi taler ikke mere med den dygtige musiker end med nybegynderen og holder ikke mere af den fantastiske skuespiller end den lidt nervøse danser. Det er Varme Værdier.

Linjefagsskift

Midt i skoleåret har du mulighed for at skifte linjefag. Muligheden for skift er mest tænkt til de elever, der i forvejen har flere interesser eller som måske gerne vil videre ad musicalvejen og derfor gerne vil dygtiggøre sig både indenfor dans, sang og skuespil. Undervisningen begynder altså ikke forfra efter skiftet og som elev forventes du derfor at have visse forkundskaber. Vi forestiller os, at de fleste elever vil holde fast i deres linjefag, men tilbyder altså denne mulighed for de få.

4 halvdumme politibetjente fra forestillingen HardTimes

Du kan skifte linjefag midtvejs i skoleåret – hvis du er god nok