Der var nerver uden på tøjet, da Dominic Schmidt og resten DJ-linjen for første gang skulle optræde foran et publikum. De mange forberedelser og timer i øvelokalet skulle frem på den helt store scene. En dag, som Dominic kalder en ‘kæmpe oplevelse’ trods mange tilskuere og nervøsitet.

Klokken har lige rundet syv fredag morgen.

Mens Lunderskov Efterskole stadig så småt er ved at vågne, sidder en masse spændte DJ-drenge og venter. Der er stille blandt dem, og der bliver kun udvekslet ganske få ord. På det her tidspunkt har de nok svært ved at forestille sig, at de om få timer står foran hundredvis af mennesker med ildkanoner på en store scene og holder en kæmpe fest.

Lige nu er der ikke meget fest hvert fald. Et par drenge fra STAGE-linjen er ved at fylde bussen med lys, røgmaskiner, ildkanoner og hvad de ellers lige tænker, at de skal have med. Og det er ikke småting. Linjefaget DJ er blevet inviteret til Esbjerg for at spille til et arrangement, hvor der er samlet hundredvis af folkeskoleelever. For mange af eleverne fra DJ-linjen på Lunderskov Efterskole er det første gang, at de skal optræde foran et publikum – og så på en stor scene med anlæg, lysshow, ildkanoner og røgmaskiner. Det gælder også for 16-årige Dominic Schmidt.

– Jeg glæder mig. Vi har forberedt en masse numre, vi skal spille, så det skal nok blive godt, siger han.

Klokken 7.20 ruller bussen ud fra parkeringspladsen på Lunderskov Efterskole. Næste stop er Esbjerg. Næste stop er den store scene.

Stort publikum for første gang

Eleverne fra Lunderskov Efterskole tropper op på pladsen i Esbjerg, og det står hurtigt klart for Dominic, at arrangement måske en smule større, end han lige havde forstået i første omgang.

– Jeg havde ikke lige regnet med, at der ville være så mange, siger han og griner en smule nervøst.

Imens der hele tiden kommer flere mennesker til på pladsen, knokler STAGE-drengene med at få scenen klar. Efter noget tid kan DJ-eleverne inspicere scenen – og til stor begejstring.

DJ

Dominic bag pulten på den store scene

– Det er sku en fed scene. Der er meget fedt lys, siger Dominic, der nu også for alvor kan mærke, at showet rykker tættere på. Nu står scenen nemlig klar, så nu er resten overladt til drengene fra DJ og Dominic.

– Jeg har rigtig meget ‘nøjeren’ på lige nu. Vi skal spille lige om lidt. Fuck mand, man kan godt mærke, at det begynder at krille lidt i maven, siger han, mens kigger ud på den store plads med de mange mennesker.

Dominic er én af 16 elever på Lunderskov Efterskoles linjefag DJ og Producer. Her lærer eleverne både at producere og komponere elektronisk musik, men de lærer også basale DJ-skills – og så lærer de selvfølgelig noget af det vigtigste: At performe med sin musik.

Det er noget af det, som eleverne skal have med i rygsækken, når de forlader Lunderskov Efterskole. De store oplevelser. De grænseoverskridende skridt. Fællesskabet, der står bag dig, så du kan lykkes. Alt det, som Dominic lige nu oplever her en fredag morgen i Esbjerg.

‘En kæmpe oplevelse’

De første DJ-elever har været på scenen, mens de andre elever har givet den gas, danset og bakket op nede fra scenen. Lige nu står Gabriel på scenen, og det betyder, at det næste gang er Dominic, der skal spille.

Mens musikken stadig spiller træder han op på scenen og står nu der.. for første gang på en scene foran et publikum. Hvis han nogensinde for alvor var nervøs, så er det ikke til at se. Dominic virker selvsikker og godt tilpas på den store scene. Imens publikum hopper til musikken, står ildsøjler fra ildkanonerne op på hver side af Dominic. Han spiller lidt af hvert, og energiniveauet er i top. Han ligner en, der faktisk har glemt, at han står på en scene.

DJ linjen hopper i samlet flok ned fra scenen efter det sidste nummer

Få minutter senere er det slut. Den næste DJ skal til, så Dominic må forlade scenen – og det gør han med et smil på læben. Da han kommer ned, får han krammere og highfives fra de andre elever, der roser ham. Og det er tydeligt, at Dominic er høj på oplevelsen.

– Det var helt vildt fedt! Det var fuldstændig sygt at stå på den der store scene. Det var en kæmpe oplevelse, så jeg synes, at det var super fedt, siger Dominic.

Nu er Dominic en oplevelse og erfaring rigere. Det var den første optræden af mange i hans tid på Lunderskov Efterskole.

– Det har været en mega dejlig dag. At se de andre gutter og spille, og så selv også gå op og gøre det. Så fedt