Her på efterskolen holder vi fællessangen i hævd og synger fast hver dag til morgensamling, måltider o.l. Sang skaber fællesskab og sammenhængskraft, fordi man arbejder synkront og sammen. Samtidig udløser sang nogle endorfiner i hjernen og gør en i godt humør. Fællessang er en gammel tradition, og der er nok grunde til at vi bør værne om den, så vi stadig vil synge i kor og skrive en sang til mormors fødselsdag om 100 år.

Idag er alle elever taget til Hoptrup Efterskole for at deltage i et stort kor-arrangement, hvor vi sammen med Sundeved Efterskole og Hoptrup Efterskole danner et kor på mere end 300 elever. De skal øve og hygge sig hele dagen, så de til sidst kan give alle, der har lyst, en stor kor-oplevelse med en lille koncert.

Arrangementet er en del af SYNG EFTER, der arrangeres af den landsdækkende, frivillige organisation Syng.dk, og her glæder bestyrelsesmedlem og instruktør Nanna Lærke Petersen sig til at være sammen med de mange syngende efterskoleelever:

Det er så sundt at tage en dag ud af kalenderen, hvor fokus er på at være glade og på hvad der sker, når man synger sammen. At synge sammen er noget helt specielt, og det skaber et helt særligt fællesskab, siger Nanna Lærke Petersen, der selv var elev på Hoptrup Efterskoles musiklinje i 2007-08 og siden er uddannet fra Musikkonservatoriet i Århus.

Temaet for denne dag er New Nordic, som er titlen på dette års sanghæfte fra Syng.dk. Eleverne fra de tre efterskoler skal synge tre sange, der alle er skrevet af nordiske kunstnere, nemlig danske Hannah Schneiders ”Dreaming Kind”, ”Sommer” af ligeledes danske Page Four samt ”Indestructible” af svenske Robyn.

Vi håber at de unge vil nyde at synge i kor med så mange andre, og kan forstå værdien af fællessangen. Det skaber samhørighed og tryghed at følges ad i en sang, og det er lige meget om du kan synge rent eller ej.