Fire flotte statuetter – og en artikel på forsiden!

Det var hvad, film- og filmskuespilseleverne fra Lunderskov Efterskole kunne tage med hjem fra årets Dolly Awards show. Den prestigefyldte prisoverrækkelse blandt landets filmefterskoler var én stor fest, og ud af de 11 special priser vandt fire forskellige film fra Lunderskov Efterskole altså en pris. 

Filmen ‘Smykker’ vandt juryens special pris og blev rost af jurymedlemmerne Nicolaj Kopernikus, Jonas Risvig og Tanne Sommer for at være en modig og flot film. Men ‘Smykker’ rakte også længere ud og blev spottet af journalist Thor Hedegaard fra TV SYD, der ønskede at interviewe folkene bag filmen om selve filmen og juryens special pris. 

På den måde endte ‘Smykker’ på forsiden af TVSYD.dk med en flot artikel og et billede af blandt andet filmens instruktør, Sander Sørensen, med Dolly-Statuetten. 

– Jeg blev meget, meget stolt over, at TV SYD ville tale med os. Vi tror, at vi muligvis er den eneste film fra Dolly Awards 2021, der har været i medierne. Det er virkelig fedt, og det føles en smule specielt, at de lige fokuserer på os, siger Sander Sørensen. 

For kort tid siden væltede medierne over hinanden for at snakke med instruktør Thomas Vinterberg efter Oscar-sejren med filmen ‘Druk’. Men nu var det altså ikke ‘Druk’ og Vinterberg, der var i fokus. Det var ‘Smykker’ og Sørensen.

– Det var lidt vildt at snakke med en journalist. Man skal lige vende sig til det. Jeg er vant til at stå bag kameraet og stille spørgsmål, så det var nyt for mig. Men jeg synes, at det gik nogenlunde, siger Sander og griner. 

– Det kunne have været meget værre. Det var fedt at prøve.

Ros fra venner og familie

Sander Sørensen og holdet bag ‘Smykker’ har efterfølgende også oplevet, at flere hundrede mennesker har set deres kortfilm, selvom Dolly Awards 2021 er slut for denne gang. TV SYD valgte i deres artikel at linke til kortfilmen, så deres læsere også kunne få fornøjelsen af at se filmen.

– En ting er at blive interviewet, men det er også fedt, at de linker til vores film i artiklen, så flere kan se den. Det er fedt, at den er udvalgt, og TV SYD også gerne vil vise dem frem for deres læsere, så der er flere, der ser den, siger Sander Sørensen. 

Artiklen med Sander og ‘Smykker’ er også nået vidt omkring og flere af hans venner og familie har også noteret sig filmens succes efter, at den ramte forsiden i på netmediet.

– Jeg har fået rigtig meget ros for artiklen fra venner og familie, og jeg tror, at mange, jeg kender, har læst den. Men det er også en kæmpe ting, at folk man ikke kender så godt, skriver, at de synes, at filmen er god, fordi de har set den i artiklen. Man kan godt mærke, at man kommer lidt længere ud på den måde, siger Sander Sørensen, der nu kan glæde sig over både at prøve at vinde en pris og medvirke i pressen.

– Det hele har bare været fedt, siger Sander Sørensen. 

Hvis du har ikke set ‘Smykker’ eller de andre film fra Lunderskov Efterskole, kan du finde dem på vores YouTube-kanal her.