Onsdag den 23. november var en særlig dag for de nuværende elever på Lunderskov Efterskole, da de for første gang trådte ind i et nyt kapitel af deres efterskoleoplevelse: At bytte værelser og få nye roomies. På Lunderskov Efterskole bliver man boende på den samme gang, men får nye roomies. På den måde er der både forandring, men også genkendelighed. Det er en proces og et tiltag, selvom den for nogle elever måske virker en smule overvældende ved første øjekast, er en vigtig del af det lærerige og berigende efterskoleliv her på vores efterskole.

Når eleverne flytter fra deres nuværende værelse, skal det afleveres rengjort og pænt. Det minder lidt om et flyttesyn fra virkelighedens verden. Eleverne skal stå til ansvar for, hvordan de aflevere værelset. Det handler om aflevere det, som man gerne selv vil modtage det.

Hvorfor vælger vi at bytte værelser, spørger du måske? Svaret er enkelt: Det handler om læring og udvikling. At bo med nye mennesker er en central del af efterskoleoplevelsen. Det er et spring ud i det ukendte, en mulighed for at lære mere om sig selv og andre, og det er her, hvor man måske bliver klogere på ting, man ikke har prøvet før. Og så er det sundt at kaste brikkerne op i luften sommertider.

Efterskolelivet er ikke altid en dans på roser. Det kan virke vildt at skulle dele sit private rum med en fremmed, indgå i kompromisser og lave aftaler om alt fra sengetider til oprydning. Men det er netop i disse øjeblikke, at eleverne udvikler vigtige sociale færdigheder, som forhåbentlig kan tjene senere i livet.

At bo med nye roomies er en mulighed for at lære at navigere gennem forskelle, løse udfordringer eller uenigheder og opbygge stærke relationer. Det er en lektion i samarbejde, tolerance og respekt for andres grænser. Disse færdigheder er ikke kun værdifulde i efterskolelivet, men de er også et godt fundament for at lykkes i det virkelige liv. Selvom det måske kan virke overvældende i starten, opdager eleverne hurtigt, at det at bo med nye mennesker er en nøglekomponent i at skabe det tætte fællesskab, som Lunderskov Efterskole gerne vil bestræbe sig på.

Det er ikke altid nemt at sige farvel til nogle roomies, man har været glad for. Men heldigvis bor de ofte næsten lige ved siden af på samme gang.

Så selvom det nye værelse måske føles meget nyt og måske lidt nervepirrende i øjeblikket, er det vigtigt at huske på, at det er en del af efterskolelivet og ‘rejsen’ her på Lunderskov Efterskole. Det er en lille brik i det store puslespil, der former og forbereder vores elever til fremtidige udfordringer. Så lad os sammen omfavne det ukendte, give plads og skabe et fællesskab på værelset og udenfor værelset, der bygger på mangfoldighed og respekt.