Linjefaget Webmedier

Der er hektisk travlhed sidst på dagen på linjefaget WebMedier.
For ligesom på et rigtigt mediebureau er der en deadline, der skal overholdes.
Vores brugere følger os på nettet gennem hjemmesider og sociale medier som Facebook, Snapchat, Youtube, Vimeo og Instagram, og vi laver alt vores indhold selv i vores veludstyrede faglokale.

Vi laver historier om det, der sker på skolen, og om musik, film, unge og meget mere. Hvis du har lyst og mod på det, er vi også PR-bureau for nogle små lokale firmaer og foreninger.

4 elever har det sjovt med mediefaget

Ambitiøst og hyggeligt samarbejde

Eleverne på WebMedier arbejder sammen i undervisningen og hygger sig foran skærmene i fritiden. Nogle redigerer billeder, nogle klipper film og andre lægger sidste hånd på en hjemmeside og gør klar til streaming. Det handler om samarbejde og om at lære af hinanden.

Alt skal på nettet

På WebMedier laver vi mange studiebaserede TV-udsendelser som fx nyheder, magasinprogrammer og talkshows, dokumentarer og reportager. Vi laver også grafik, billedserier, artikler, BLOG og måske endda radio. Alt sammen over nettet via hjemmesider og sociale medier.

Du lærer om hjemmesidedesign, kommunikation, grafisk design og layout. Du lærer også om fotografering, videoproduktion, lydredigering  og lyssætning. Udover alt det tekniske lærer du også, hvordan man bruger sociale medier, om journalistik og om samarbejde og planlægning.

To elever optager video
Elever planlægger udsendelse

Mediehaj for sjov eller for alvor?

Måske har du planer om at gå videre på en medieuddannelse, eller måske er du bare vild med at arbejde med computer?

Linjefaget WebMedier kan være en målrettet forberedelse til din uddannelse som grafiker, multimediedesigner, journalist eller lignende. Men mange laver også hjemmesider, Youtubefilm og billedbehandling for sjov – ligesom andre spiller musik eller fodbold. Du bestemmer selv, hvad du vil bruge alt det til, som du lærer på WebMedier.

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen

Sig du kan li' os

Følg hverdagen og det, vi er optagede af…