Linjefaget TV & Medier

Jo – TV er også et medie 🙂 Med navnet TV & Medier vil vi understrege, at vi laver meget TV, men ikke kun det.

Der er hektisk travlhed sidst på dagen på linjefaget TV & Medier. For ligesom på et rigtigt mediebureau er der en deadline, der skal overholdes.

Selvom produktionerne går hurtigt, er det altid med målgruppen og brugeren i fokus. Alt vores indhold produceres selv i vores veludstyrede faglokale og studie.

Vi laver historier om det, der sker på skolen, og om musik, film, unge og meget mere.

 

4 elever har det sjovt med mediefaget

Ambitiøst og hyggeligt samarbejde

Eleverne på TV & Medier arbejder sammen i undervisningen og hygger sig foran skærmene i fritiden. Nogle redigerer billeder, nogle klipper et interview færdigt til en reportage, andre skriver på en reklame, mens de sidste gør klar til streaming. Det handler om samarbejde og om at lære af hinanden.

Vi besøger regionale og landsdækkende TV- og medie-huse og lærer også af de rigtig professionelle, når vi er på ekskursion til et TV-produktionsselskab og et reklamebureau.

Alt skal på nettet

På TV & Medier laver vi mange studiebaserede TV-udsendelser som fx talkshows, dokumentarer og magasiner. Vi laver rigtig meget video – til youtube og som indslag i vores TV-udsendelser, og vi laver grafik, billedserier og artikler. Alt sammen over nettet via de sociale medier.

Du lærer om kommunikation, grafisk design og videoproduktion. Du lærer også om fotografering, lydredigering  og lyssætning. Udover alt det tekniske lærer du også, hvordan man bruger sociale medier, om journalistik, målgrupper og om samarbejde, idéudvikling og planlægning.

To elever optager video
Elever planlægger udsendelse

Mediehaj for sjov eller for alvor?

Måske har du planer om at gå videre på en medieuddannelse, eller måske er du bare vild med at arbejde med computer?

Linjefaget TV & Medier kan være en målrettet forberedelse til din uddannelse som video-fotograf, mediegrafiker, TV-producer, ftp-elev, foto-journalist eller lignende. Men mange laver også hjemmesider, Youtubefilm og billedbehandling for sjov – ligesom andre spiller musik eller fodbold. Du bestemmer selv, hvad du vil bruge alt det til, som du lærer på TV & Medier.

Kristian Stokholm

Kristian er reklametegner og grafiker. Han har blandt andet en fortid hos DR, hvor han har lavet webgrafik –  Har du spillet Oline – har du på en måde mødt Kristian 😉
Han er en wizard i Photoshop og andre af Adobes fantastiske programmer og stor erfaring fra diverse mediearbejdspladser i at få ting færdige til tiden.

Jonas Diemer

Jonas er et kreativt vidunder, der spytter ideer ud, så hurtigt som et træ taber sine blade i stormvejr. Jonas er egentlig scenemand, men bruger det, han ved om at være på – til at lære dig at stå foran kameraet og til at lave de bedste interviews.

Mere info om linjefagene

Hvor mange linjefagstimer får du? Hvilket niveau kan du forvente? Kan du skifte linjefag undervejs? Har du flere spørgsmål, så har vi svarene.

Se mere om antal timer, niveau og andre generelle oplysninger om linjefag

Og her på forsiden kan du se de andre linjefag vi har her på efterskolen

Sig du kan li' os

Følg hverdagen og det, vi er optagede af…